Cap de setmana a Montpeller

Només vam estar-hi un cap de setmana llarg però ens hi hauríem estat uns quants dies més. I és que vam poder descobrir el Montpeller més amagat i antic amb una visita guiada pels carrers de la ciutat però també el més modern i espectacular. La nostra sorpresa va ser majúscula i vam gaudir de la nostra descoberta de Montpeller al 120 per cent.

Montpeller és una ciutat que té un casc antic preciós, molt ben conservat i amb detalls que enamoren.  Hi pots trobar la Porte du Peyrou, un arc de triomf de 1691, imprescindible en tota ciutat important francesa, un aqüeducte llarguíssim conegut com l’aqueduc des arceaux del segle XVIII, el Mikvé, uns banys jueus del segle XIII i els més ben conservats de tota Europa, i nombrosos patis senyorials interiors, amagats als ulls del turista despistat. Una passada.

Lycée Georges Frêche dissenyat per Fuksas

Però com a contrast amb aquesta ciutat més històrica, hi trobem una quantitat d’edificis contemporanis, impressionant per una ciutat amb només 270.000 habitants. Edificis dissenyats per arquitectes de renom com: Jean Nouvel, Ricardo Bofill, Philippe Starck, Massimilano Fuksas o Zaha Hadid. I és que a Montpellier, només a tall d’exemple, el despatx Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill va tenir la oportunitat de dissenyar tot un nou barri sencer: el Quartier Antigone, un projecte que va començar el 1977 i que va acabar-se l’any 2000.

Però hi va haver un edifici que ens va seduir més que cap altre perquè era el primer cop que vèiem un dels seus projectes en viu: el Centre Pierresvives de Zaha Hadid. Un mastodòntic centre cívic amb 195 metres de llarg però d’una estètica impressionant que allotja el Departament d’esports d’Herault, una biblioteca pública, els arxius i mediateca Departamental i un auditori. Un espai increïble que traspua una personalitat i una elegància impactants.

Per a nosaltres, aquest edifici es mereix una entrada sola. Però de Montpeller en seguirem parlant perquè hi ha teca per descobrir.

Centre Pierre Vives de Zaha Hadid

I parlant de teca, no oblidem que als restaurants francesos s’hi menja molt bé i que els cellers tenen uns vins excel·lents. Un altre post.

L'atelier de la Canourgue

INFORMACIÓ GENERAL

  • Distància de Barcelona: 344 Km
  • Trajecte en cotxe: 3 hores i 45 minuts
  • Altres mitjans de transport: Línies regulars d’Autocar i Trens

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s