Rutes Turístiques Nacionals de Noruega.

Ja comença a ser habitual que per vacances triem llocs on les temperatures són fresques i aquest cop va ser Noruega. Ja coneixíem Oslo de la nostra visita a la tardor i vam quedar-ne encantats i amb ganes de tornar. I buscant informació per decidir on i què visitar, vam trobar la web de les Rutes Turístiques Nacionals de Noruega. I això va ser definitiu. La combinació perfecte de natura, arquitectura i carreteres.

Vistes panoràmiques desde Trollstigen

El projecte de les Rutes Turístiques va començar cap al 1997 i fins avui, el govern noruec ha completat i condicionat un total de 18 rutes per tot el país. Per descomptat, els paisatges en són el principal atractiu, però ara també s’hi han fet projectes arquitectònics, de paisatgisme o propostes artístiques que en milloren l’experiència. I és que ja des dels inicis, el projecte ha implicat fins a 50 arquitectes, paisatgistes, dissenyadors o artistes, entre els que destaquen noms internacionalment coneguts com Peter Zumthor, Snohetta o Louise Bourgeois, però també nombrosos arquitectes noruecs.

 

Les Rutes Turístiques Nacionals tenen una pàgina web molt completa on pots descarregar-te’n tota la informació necessària i un mapa ben detallat. Les rutes són molt variades i transcorren per carreteres històriques a gran alçada o arran de fiords, arriben a paratges naturals aïllats, pugen per costerudes muntanyes o enllacen diverses illes.

IMG_4784

Les rutes que nosaltres hem anat enllaçant han estat aquestes: Ryfylke, Hardanger, Aurlandsfjellet, Sognefjellet, Geiranger-Trollstigen, Atlanterhavsvegen i Hardangervidda. Un total de 7 rutes impressionants i ben diferents. En aquest mapa que hem fet amb Googlemaps hi teniu tot el viatge. Però a més a més, tots els llocs que hem visitat, edificis, allotjaments, punts d’interès, bars i restaurants.

Mapa de la ruta per Noruega

Com sempre, moltes gràcies per llegir-nos i esperem que us sigui d’utilitat si hi aneu.

INFORMACIÓ GENERAL

  • 18 rutes turístiques nacionals.
  • Longitud: entre 27km la més curta i 433km la més llarga.
  • Hi han participat més de 50 arquitectes, paisatgistes i artistes.
  • L’any 2023 disposarà de 250 zones per pícnic i miradors.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s