18 dies a Noruega

Paisatge de la ruta de Ryfylke

Aquest estiu les nostres vacances han transcorregut entre muntanyes, fiords i carreteres. Inicialment la nostra ruta començava a Stavanger i volíem pujar fins al Cap Nord però vam haver de rebaixar les expectatives. La quantitat de quilòmetres era inabastable si volíem veure-ho tot. Ja fa temps que preferim la qualitat en la descoberta que la quantitat. Així que vam reduir-ho fins a les Illes Lofoten, però malauradament seguien sent una animalada de quilòmetres i finalment vam deixar-ho en costa oest, entre Stavanger i l’anomenada ruta de l’Atlàntic a Møre og Romsdal. Hem fet 18 dies en què hem descobert un total de 2770 Km.

 

 

 

Durant la ruta ens hem acostat a glaceres, hem passejat per parcs naturals, hem vist espectaculars salts d’aigua, navegat per fiords i gaudit de vistes panoràmiques impressionants.

Com hem triat la ruta?

Quan buscàvem informació de la zona vam descobrir les Rutes Turístiques Nacionals. L’any 1997 Noruega va començar un impressionant projecte per difondre i millorar alguns paratges únics del país. El projecte té un total de 18 rutes escèniques. Això ens va acabar de convèncer i el nostre viatge n’ha pogut enllaçar fins a 8 carreteres.

Mapa de Noruega 2017

Més endavant publicarem sobre les diferents rutes. I és que ponts, miradors, passarel·les o centres d’informació han passat a ser un atractiu afegit a una natura que ja d’entrada és espectacular. Una arquitectura que ajuda i millora l’experiència, en molts casos, de forma impressionant.

 

 

 

Perquè les rutes transcorren per carreteres històriques d’interès nacional, que poden creuar paratges naturals aïllats o pujar per costerudes muntanyes. I és que ja des dels inicis, el projecte ha implicat fins a 50 arquitectes, paisatgistes, dissenyadors o artistes, entre els quals destacaríem Peter Zumthor, Snohetta o Louise Bourgeois.

En traurem més suc en propers posts!

INFORMACIÓ GENERAL

  • 18 dies de viatge
  • 2770 km de ruta.
  • Hem dormit en 7 llocs diferents.
  • 21 ferris per creuar fiords.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s