Barcelona Architecture Maps (2/3)

En aquest segon post, afegim 5 zones més de Barcelona: l’Eixample dreta i esquerra, el barri de Gràcia, la Barceloneta/Port Olímpic i el Poblenou/Vila Olímpica. Altre cop amb edificis que ens agraden i creiem interessants.

Tripline.net

6- Eixample dreta. Els edificis de la burgesia catalana de sempre conviuen amb obres d’arquitectes d’avui dia. Antoni GAUDI, Lluís DOMENECH i MONTANER, PUIG i CADAFALCH, Josep Maria JUJOL a prop de Toyo ITO, CAPELLA-GARCIA Arquitectes.

7- Eixample esquerra/Sant Antoni. Estructures de ferro de finals del segle XIX conviuran amb instal·lacions de rabiosa modernitat amb Jean NOUVEL, Antoni ROVIRA i TRIAS, RCR Aranda-Vilalta-Pigem, Albert VIAPLANA&Helio PIÑON, Elias ROGENT, Francesc BASSO i Joaquim GILI, Antoni BONET i CASTELLANA…

8- Barri de Gràcia, conservant l’estructura de poble trobarem edificis d’Antoni GAUDI, Lluís DOMENECH i MONTANER, Pere FALQUÉS, Pep LLINÀS, BACH i MORA i una mica més al nord MBM MACKAY-BOHIGAS-MARTORELL entre d’altres.

9- Barceloneta/Port Olímpic. Un barri històric alterat pel pas del temps al costat d’un barri nou també alterat pels Jocs Olímpics. Alvaro SIZA, MIAS Arquitectes, Josep A. CODERCH, PINEDA-BRULLET, Skidmore&Owings&Merrill (SOM)+Bruce GRAHAM+BRUFAU i Associats, Frank GEHRY…

10- Vila Olímpica/Poblenou. Aquest és un exemple de com el barri va girar per obrir-se al mar. Obres de EMBT – Miralles&Tagliabue, Alvaro SIZA, VIAPLANA-PIÑON, CLOTET&PARICIO, Esteve BONELL, G56 Arquitectes, LAPEÑA-TORRES…

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s