Barcelona Architecture Maps (1/3)

Ben tornats! Reprenem el blog després de força mesos sense publicar. Tenim molts articles pendents perquè no hem deixat de viatjar i procurarem anar publicant tot el que hem anat veient.

Aquest post va especialment dedicat als qui volen descobrir més a fons la ciutat de Barcelona i volen veure el màxim d’edificis en el mínim de temps. És clar, que els autòctons també poden fer de turista a la seva pròpia ciutat però fem els mapes pels suggeriments que hem tingut de turistes estrangers.

IMG_9446

En els diferents mapes hi ha marcats edificis, parcs o monuments de la ciutat i rodalies, que creiem que valen la pena. I per si s’hi passa aprop, visitar-los o fer-hi un cop d’ull. Alguns ja els coneixem perquè són mundialment famosos, però d’altres no ho són tant, són petites perles amagades. Els mapes tenen adjunt un llistat ordenat cronològicament amb el nom del lloc, l’any de construcció, els arquitectes i l’adreça. En alguns casos, hi ha detallat si l’edifici ha sofert modificacions, rehabilitacions o ampliacions, quan s’han fet i quin arquitecte les ha fet.

Esperem que siguin d’utilitat, ajudin a mirar amunt i a gaudir de la ciutat amb una altra perspectiva.

Mapes i Barris de la ciutat: (cliqueu sobre el barri per anar als respectius mapes)

1- Montjuïc/Poble Sec. Una muntanya guanyada per a la ciutat on hi podrem trobar tant arquitectes clàssics com contemporanis: Ludwig MIES VAN DER ROHE, Josep Lluís SERT, Richard ROGERS, Arata ISOZAKI, Santiago CALATRAVA, Gae AULENTI, Vittorio GREGOTTI, Oscar TUSQUETS, Carlos FERRATER, entre altres.

2- Gran Via/Zona Franca amb obres dels arquitectes vius de més renom a nivell internacional: Toyo ITO, Rafael MONEO, Alejandro ZAERA-POLO & Farsid MOUSSAVI, RCR Arquitectes, MBM Arquitectes, David CHIPPERFIELD, Jean NOUVEL Atelier.

3- Ciutat Vella, part del centre històric que conté edificis medievals i rehabilitacions que encara ara estan en obres. Helio PIÑON&Albert VIAPLANA, CLOTET-PARICIO, Richard MEIER&Fernando RAMOS, Jean NOUVEL, CMV Architects, BAENA-CASAMAJOR o Josep Lluis MATEO.

4- Barri Gòtic. El cor de la ciutat té conjugades història i contemporaneïtat. Obres d’arquitectes medievals com Antoni CARBONELL amb edificis d’Antoni GAUDI, Ignasi de SOLA-MORALES Xavier BUSQUETS, BCQ Arquitectura, Esteve BONELL, B01 Arquitectes o Robert&Esteve TERRADES I MUNTAÑOLA

5- El Born/La Ribera. Aquest barri ens guarda alguns dels llocs i edificis més macos de la ciutat: l’església de Sta. Maria del Mar (Berenguer de MONTAGUT i Ramon DESPUIG), el Palau de la Música (de Lluís DOMENECH i MONTANER) o el Museu Picasso (reformat per Jordi GARCÉS) però també edificis de Antoni ROVIRA i TRIAS, EMBT Miralles-Tagliabue, ALONSO-BALAGUER

 

En cas que tingueu suggeriments sempre seran ben rebuts i en la mesura del possible fotografiats i inclosos. I si detecteu cap errada, ens la comenteu i l’esmenem.

Moltes gràcies i bona passejada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s