Viatge a Còrsega. Dia 1: Nonza

El primer dia a Còrsega va ser més una tarda-vespre per anar-nos aclimatant al ritme pausat de l’illa i a les carreteres estretes i plenes de revolts. Un cop aterrats a l’aeroport de Bàstia, recollim el cotxe i ens dirigim cap a Patrimonio, per instal·lar-nos al B&B d’U Castellu Piattu. Aquí ja topem amb la realitat i triguem gairebé 1 hora a fer els 30 quilòmetres de distància que marca el Google Maps. Acabem parant a mig camí per fer un dinar ràpid i només tenim l’opció de fer un entrepà. Són les dues, però això és França i ja està tot tancat.

Un cop instal·lats ja és primera hora de la tarda i decidim anar a explorar una mica els voltants de Patrimonio. Fem una primera parada a la Marine de Farinole, una platja de sorra famosa entre els surfistes per les onades. Trobem que està massa plena i que realment hi ha moltes onades. Optem per marxar i seguir cap a Nonza, ja hi haurà temps de buscar platges millors i més solitàries.

Nonza és dels primers pobles del Cap Corse recorrent la D80 venint des de Patrimonio. No està lluny i els propietaris del B&B ens l’han recomenat. Travessem el poble amb el cotxe buscant un lloc per aparcar i no en trobem. Nonza s’acaba de seguida i amb una carretera tan estreta triguem una mica a trobar un lloc on donar la volta. Quan ho fem i passem pel poble per segona vegada tenim més sort i trobem un lloc al voral de la carretera.

Nonza

Nonza pujant a la torre

Realment és un dels pobles més macos que visitarem. Les cases estan repartides a banda i banda de la carretera pels vessants de la muntanya en un equilibri precari. Els carrers són empedrats i molt estrets, aquí no hi circula cap cotxe i la tranquil·litat és absoluta. Pugem a la Torre de Nonza, una de la vuitantena de torres que hi ha repartides pel litoral de Còrsega. La majoria són torres genoveses, testimoni dels cinc segles que l’illa va estar sota domini de Gènova. Aquestes construccions servien per protegir l’illa dels invasors i els pirates i també perquè els genovesos poguessin controlar aquesta zona del Mediterrani, bàsica per al seu comerç marítim.

La Torre de Nonza, en canvi, és del segle XVIII. La va fer construir Pascal Paoli, el gran heroi nacional cors, per vigilar des d’aquesta posició privilegiada, el golf de Saint-Florent. És de planta quadrada, a diferència de les torres genoveses que són majoritàriament de planta circular. Diversos plafons al voltant de la torre expliquen detalls històrics de la zona, de la llegenda que diu que un sol soldat va ser capaç de plantar cara a les tropes franceses des de dins de la torre, o de la tradició agrícola del conreu del cereal i del poncem (el cedrat, una mena de llimona).

Las vistes al mar són espectaculars i a la platja de pedres i sorra negra que hi ha al peu de la torre. No és una platja natural, sinó que està formada per les restes provinents d’una antiga pedrera, ja fora de servei. Es pot entrar a l’interior de la torre que funciona com una petita botiga de records.

Pujant pel camí de la Torre passem pel costat de les ruïnes medievals de la Sassa, l’antic castell dels senyors locals, la família dels Avogari. Avui és un bar-restaurant a l’aire lliure, A Sassa. Decidim passar-hi el capvespre prenent unes copes mentre veiem la posta de sol. S’hi està tan bé que ja no ens mourem i ens hi quedarem també a sopar. Tenim sort i ens donen l’última taula perquè a la nit, el local s’omple. La posta de sol des d’aquí és impagable! Marxem quan ja és de nit, pensant que hem començat posant el llistó ben alt! Però Còrsega té molts racons increïbles!

Nonza restaurant A Sassa

Nonza posta de sol

 

Podeu consultar tota la ruta a Viatge a Còrsega: una setmana al nord de l’illa.

5 thoughts on “Viatge a Còrsega. Dia 1: Nonza

  1. Uau! Quina manera de començar una ruta: paisatges espectaculars, posta de sol i bon menjar… Què més és pot desitjar d’un viatge??? Ah si! Que no s’acabi mai…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s