Cap de setmana a Düsseldorf

Düsseldorf ha estat el destí de la nostra escapada de Setmana Santa. Quan ho dèiem, la gent aixecava la cella i ens preguntava que què hi havia a Düsseldorf. Nosaltres responíem que no ho sabíem i que ja ho explicaríem a la tornada. Doncs bé, podem dir que Düsseldorf ens ha sorprès molt gratament. Aquesta ciutat de poc més de mig milió d’habitants és la capital del Land de Rind del Nord-Westfalia i un dels motors econòmics i industrials d’Alemanya. És una de les regions més riques del país, seu de moltes multinacionals, sobretot del sector de les telecomunicacions. I es nota que hi ha diners: en els carrers, en les moltes obres per millorar el centre (incloent una nova línia de metro), en els  edificis i en els cotxes… Però alhora no és una ciutat cara, sobretot els caps de setmana, quan els vols són més econòmics i els hotels abaixen els preus de les habitacions.

El riu Rin atravessa la ciutat de Düsseldorf i la converteix en un dels principals punts del transport de mercaderies amb els Països Baixos. Al marge dret del riu, on el riu Düssel que avui és poc més que un canal s’uneix al Rin, trobem la ciutat antiga, l’Altstadt, pràcticament destruïda durant la Segona Guerra Mundial. Si ens acostem a l’Oficina de Turisme ens donaran un fulletó gratuït amb un recorregut que ens permetrà passejar pels principals punts d’interès del centre de la ciutat en un parell d’hores. L’itinerari comença a l’avinguda de Königsallee, on hi ha les botigues més cares de la ciutat, i acaba a l’antic port restaurat de Düsseldorf, al costat del Rin, passant per la plaça de l’Ajuntament, on en una de les cantonades trobareu una botiga de xocolata boníssima!

Avinguda Königsallee, el passeig de Gràcia de Düsseldorf

Avinguda Königsallee, el passeig de Gràcia de Düsseldorf

El centre de Düsseldorf és conegut per ser, segons diu la promoció turística de la ciutat, la barra de bar més llarga del món. No sabem si serà veritat però dissabte a la tarda vam al·lucinar! Un parell de carrers abans d’arribar a Bolkerstraße, on hi ha la majoria de bars, el soroll era com d’una manifestació de milers de persones. I allà estava tot Düsseldorf, al carrer, drets al voltant d’unes taules altes, veient el partit entre el Bayern de Munic i el Borussia de Dortmund i bevent cervesa.

Ens hi vam afegir… I us avisem que tant bon punt us acosteu a una d’aquestes taules el cambrer us plantificarà al davant sense preguntar dues Altbier, la cervesa de Düsseldorf. Es veu que no hi ha opció de demanar una altra cosa, així que els abstemis millor que s’ho mirin de lluny. És una cervesa un pèl fosca, però molt suau, que passa molt bé. Cada cop que us en serveixin, el cambrer marcarà una ratlla en el posavasos, i al final multiplicarà el preu de la cervesa per les ratlletes. En el mapa que donen a tots els hotels hi ha marcades les cinc cerveseries de la ciutat que es fan la seva Altbier artesanalment.

Una manera original de recordar quantes cerveses portes

Una manera original de recordar quantes cerveses portes

Centre Comercial de Daniel Libeskind

Centre Comercial de Daniel Libeskind

Però, a més d’aquests atractius, Düsseldorf està creixent i renovant-se fruït de la bona salut econòmica de la regió. Al mateix centre, fa poc que s’ha inaugurat i els entorns encara s’han d’acabar de pulir, un nou centre comercial dissenyat per l’arquitecte Daniel Libeskind. És el mateix que va fer l’ampliació del Museu Jueu de Berlín i s’hi poden veure semblances en la façana exterior. També val la pena recórrer el passeig al costat del Rin, en direcció a la Rheinturm i visitar el nou port amb tot d’edificis nous, hotels de luxe i restaurants i bars de moda. Reconeixerem un dels nous símbols de Düsseldorf, el Mediahafen, tres edificis de façanes ondulades molt reconeixibles, signats pel genial arquitecte Frank Gehry.

I fins al 10 d’agost, els amants de l’art contemporani tenen encara un motiu més per visitar Düsseldorf. A l’excel·lent oferta de museus i galeries d’art, s’hi suma la celebració de la Quadriennale d’Art Contemporani de Düsseldorf, amb propostes artístiques molt interessants i diferents. Per exemple, heu caminat mai per una xarxa penjats del sostre d’un museu? De la nova àrea del port i de la Quadriennale en volem parlar més extensament en properes entrades però, de moment, us deixem un tastet en forma de fotografies.

Caminar pel sostre d'un museu, proposta de la Quadriennale

Caminar pel sostre d’un museu, proposta de la Quadriennale

8 thoughts on “Cap de setmana a Düsseldorf

  • Sobretot cerveses, futbol i xocolata!! Ah! I menjar japonès! Que se’ns ha oblidat de dir-ho però Düsseldorf té la comunitat japonesa més important d’Europa amb les seves escoles, temples i restaurants. Menjar boníssim i bé de preu com si estiguessis a Tòquio!

  • Ha estat coincidència! Primer vam triar Düsseldorf pel preu del bitllet i després vam descobrir que s’hi feia la Quadriennale i que hi ha un barri japonès.
   Una sorpresa ben agradable!

 1. És d’aquells destins en el que mai haguéssim pensat però pel que sembla és ideal per un cap de setmana una mica llarg. Nosaltres aquesta Setmana Santa (només els 4 dies festius) hem aprofitat per anar a la Costa Brava que feia anys que no gaudíem, i deu ni do que bonica que és!!!!!!!!!!!!!!
  Una abraçada.

  • Exacte! És just la mida per a un cap de setmana llarg… Si fas quatre dies, fins i tot et pots acostar a Colònia que està a només 1 hora amb tren.
   Nosaltres intentem escapar-nos cada any un cap de setmana tranquil, al maig o al juny a la Costa Brava. És una zona insuperable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s