L’Hotel Renaissance Barcelona Fira de Jean Nouvel i Ribas & Ribas

Hem passat alguns Caps d’Any fora de casa, al Pirineu, a París i a Berlín. Aquest any, per feina, tocava quedar-se a prop però vam decidir fer alguna cosa diferent, deixar el cotxe al pàrquing i buscar un hotel on passar la nit per no haver de pensar en conduir després de les celebracions. Fent una cerca a Internet, vam comprovar que els preus dels hotels a Barcelona per a aquella nit estaven disparats i a més, ja que féiem de turistes a la nostra ciutat, volíem alguna cosa que fos “diferent”. Quan ja anàvem a desistir se’ns va ocórrer ampliar una mica el cercle i mirar els hotels al voltant de la Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. Vam trobar ofertes boníssimes i més tenint en compte que aquests hotels estan més a prop d’on es feia la festa, a la Plaça Espanya i les Fonts de Monjuïc, que molts altres hotels de la ciutat. Una mostra que, amb un bon coneixement del lloc on visitem, es pot viatjar molt més bé de preu.

La Plaça Europa de l’Hospitalet compta amb alguns dels millors hotels de la zona, pensats sobretot per als visitants de la Fira. Al blog ja us vam parlar de l’Hotel Porta Fira de l’arquitecte japonès Toyo Ito. Per això, preu per preu, vam decidir escollir l’altra opció, l’Hotel Renaissance Barcelona Fira de la cadena Marriot dissenyat per l’atelier de Jean Nouvel i el despatx Ribas & Ribas, un edifici de 27 plantes que crida l’atenció per les palmeres que decoren tota la  façana i la plaça que l’envolta.


Però el secret del Renaissance Fira Barcelona és el seu jardí interior vertical de 110 metres d’alçada amb gairebé 300 palmeres. Tot el cor de l’edifici està format per aquest jardí i al voltant s’articulen l’ascensor, les escales d’emergència i les habitacions. La majoria estan decorades completament en tons blancs i amb unes originals finestres en forma de palmera. Aquest motiu vegetal també es repeteix en altres elements de l’habitació com les làmpares i les tauletes de nit. Encara que a la web diu que totes les habitacions tenen “city view”, les d’una banda donen a la plaça del darrera i només des de les plantes més altes es tenen vistes de Barcelona.

La vegetació fa de bon aillant i tot i que la Gran Via està tan a prop no se sent cap soroll de trànsit. Això sí, com que hi ha aquest jardí interior, el passadís de les habitacions a l’ascensor és semiexterior i, per tant, a l’hivern cal sortir ja amb la jaqueta posada. A les plantes superiors de l’hotel hi ha un spa, un restaurant panoràmic i una terrassa amb vistes que només està oberta els mesos de bon temps. Ens apuntem tornar-hi a l’estiu per fer una copa des d’aquest jardí d’alçada!

Hotel Renaissance escales

Hotel Renaissance finestra

L’original finestra de l’habitació del Renaissance Barcelona Fira

3 thoughts on “L’Hotel Renaissance Barcelona Fira de Jean Nouvel i Ribas & Ribas

    • Doncs aquest és el tema… Que no ens va sortir gens car! Al contrari, qualsevol festa o sopar de Cap d’Any costava molts més diners… I l’hotel és realment curiós.
      Què tal la tornada? Ja tenim ganes que ens expliqueu les vostres aventures per Iran! Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s