Exposició “Cas d’Estudi” a Can Felipa

Can Felipa Sala Exposicions Cas d'Estudi

La visita al Pavelló de la Segona República per a l’Exposició de París que us hem explicat en la darrera entrada va ser possible gràcies a l’exposició que es pot visitar actualment al centre cívic de Can Felipa, al Poblenou de Barcelona. Porta per títol “Cas d’estudi” i està comissariada per Rosa Lleó i Zaida Trallero. És una exposició peculiar, que s’ha anat construint setmana a setmana des de finals de gener amb les aportacions dels diferents artistes que hi han participat.

El nexe d’unió de les obres de “Cas d’Estudi” és la modernitat arquitectònica i cadascun dels artistes hi ha presentat un  projecte d’investigació sobre un edifici o un espai històric concret. Unes conferències setmanals, els dimecres a la tarda, serveixen perquè l’artista presenti el resultat d’aquest treball, que en cada cas s’ha resolt de formes molt diverses, ja sigui amb imatges, fotografies, una instal·lació, projeccions…

Exposició Cas d'Estudi Composició de Domènec


Fins ara, a “Cas d’Estudi” s’hi han pogut veure els treballs del col·lectiu “Eldital’ull” sobre “La casa a la platja” d’Eileen Gray, de l’artista Domènec sobre un bloc de pisos a Corbiale (Itàlia) o d’Oriol Vilanova, sobre els pavellons de l’Exposició de París de 1937.

Exposició Cas d'Estudi Ex Aequo Oriol Vilanova

També hi han participat l’artista veneçolana Aymara Arreaza amb una anàlisi i comparació de la situació de les antigues sales de cinema al Poblenou i a Ciudad Bolívar, a Veneçuela. O el treball d’investigació d’Eva Fabregas sobre el projecte Sunila, una colònia fabril d’Alvar Aalto a Finlàndia.

Exposició Cas d'Estudi Ciudad (Poblenou) sin cine d'Aymara Arreaza

Cas d'estudi Sunila d'Eva Fàbregas

Les conferències dels artistes han anat acompanyades d’activitats paral·leles com la visita que ja us hem explicat a la reconstrucció del Pavelló de la Segona República de Josep Lluís Sert o una altra al Walden 7 de Ricardo Bofill. El resultat de tots aquests treballs es pot veure en forma d’exposició a la Sala d’exposicions de Can Felipa fins a mitjansd’abril. Podeu consultar el programa d’actes i les conferències que queden aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s