Bars, cafès i restaurants a Brussel·les

Cervesa al Delirium Tremens

Tornem a desviar-nos de tema però vist l’èxit de l’entrada sobre Bars i restaurants de Granada suposem que no és gaire greu. De fet, aquest post havia de ser un mail amb quatre recomenacions per als companys del Diari de la bona vida però hem decidit treballar-ho una mica més i compartir-ho amb tothom. Ens fa una mica de vergonya publicar algunes de les fotografies perquè tenen molt mala qualitat, estan fetes amb el mòbil i mai vam pensar d’ensenyar-les a ningú, però com que són només perquè no tot sigui text, esperem que ens ho perdoneu.

El desembre de l’any passat vam fer una escapadeta d’una setmana combinada entre París i Brussel·les. Era l’enèsima vegada que anàvem a París i la primera que visitàvem Brussel·les. Per anar d’una ciutat a l’altra, el millor és agafar el TGV, fora de les hores puntes està molt bé de preu i en poc més d’una hora vas d’una capital a l’altra. Un amic de Brussel·les ens va recomenar una sèrie de cafès, bars i restaurants imprescindibles i aquesta és la llista que volem compartir.

1. Le Mokafé, Galerie du Roi 9

Un clàssic de Brussel·les. Està en ple centre, a dos minuts de la Grande Place i dins de les Galeries Saint-Hubert. Un lloc preciós per passejar sobretot quan fa fred i tot i el que pugui semblar és força assequible. Fan uns esmorzars molt complets per 7 euros. També s’hi pot menjar (crêpes i plats senzills tant al migdia com al vespre), però pel que realment val la pena és pel seu impressionant carro de pastissos! No saps quin triar! 

 

 

Segur que al Diari de la bona vida ja estan salivant!

 

2. Le Cirio, Rue de la Course 18-20

Un altre clàssic de Brussel·les. Està al costat mateix de la Bourse i està molt concorregut els diumenges a la tarda. Conserva detalls de la decoració original i és imprescindible una visita als lavabos masculins (els que hi puguin entrar, és clar!). Fan un combinat (half&half) de champagne i vi blanc que és l’especialitat de la casa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Chez Leon, Rue des Bouchers 18

Preguntar a algú de Brussel·les on menjar el millor plat de musclos i patates fregides (el clàssic belga) és com preguntar a algú de Barcelona on fan la millor sangria, t’emportes una mirada de “pobre turista”… Però si us agraden tant els musclos com a nosaltres i no voleu marxar sense provar-los, aquest és un dels llocs més recomenables de Brussel·les. Una bona cassola amb patates fregides i cervesa (prou per sopar dues persones) us costarà 30€.

 

 

 

 

 

 

4. Delirium Cafe

L’altra gran especialitat de Bèlgica són les cerveses. Aquest cafè (més aviat bar per a nosaltres) està molt a prop de Chez Leon i pertany a la mateixa marca de la cervesa Delirium Tremens. És enorme, amb diferents plantes i una llista enorme de cerveses de tot el món, preus i varietats. Punt de trobada dels universitaris de la ciutat, correu el risc segons l’hora de sentir-vos els clients més vells de l’establiment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Le Perroquet, Rue de Watteeu 31

Un bon lloc per dinar. El restaurant és molt maco, amb vidrieres i decoració modernista. Hi fan amanides i pites variades. Dines per uns 30€ dues persones, barat si es té en compte que Brussel·les és una ciutat força cara. Hi havia molts locals entre els clients i l’única “pega” és que hi ha poc servei per la quantitat de gent que s’hi acumula als migdies i has d’esperar-te força estona.

6. Au fin de siècle, Rue des Chartreux 9

Restaurant per sopar on fan unes especialitats belgues delicioses. Costa de trobar perquè no hi ha cap cartell a la porta que indiqui que és un restaurant però és molt conegut a la ciutat i si hi vas gaire tard t’arrisques a no trobar lloc. No és el restaurant per a un sopar romàntic, són taules llargues que acabes compartint amb altra gent, però sí per degustar una molt bona cuina tradicional. Un consell és anar-hi cap a les 19h, agafar lloc fent una cervesa i més tard demanar per sopar. Nosaltres vam demanar un plat de cuixa de porc cuinada a l’antiga que hauria satisfet al mateix Obèlix, i un pollastre a la cervesa. Els dos plats, 4 cerveses i cafè, 45€.

7. Brasserie de l’Ommegang, a la Grande Place

Un lloc històric per fer-se un homenatge o un àpat romàntic. T’hi pots deixar molts diners o anar-hi al migdia i demanar el “plat du jour”. Dos plats del dia, dues cerveses i un cafè ens van costar 44€ i vam menjar en un entorn excepcional amb vistes a la Grande Place.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ah, aquest cop hem decidit que a canvi d’aquests consells acceptarem gustosament una capseta petita de bombons de regal. I és que si aneu a Brussel·les no podeu deixar de menjar-ne! Després d’un exhaustiu i sacrificat procés de degustació, vam decidir que els nostres preferits són els de xocolata negra de la Neuhaus. Ja ho sabeu!!!

3 thoughts on “Bars, cafès i restaurants a Brussel·les

 1. Ja,ja,ja. Moltíssimes gràcies per aquesta informació tan valuosa Ibana i Marc, tot i que sembla que té trampa, eh? Però, que és una capsa de bombons a canvi d’informació tan privilegiada i útil com aquesta? Prometem comprar els bombons! Ara, una altra cosa és que arribi la caixa plena a la nostra tornada. Ja se sap, durant el vol entra la gana… Je,je
  La veritat és que aquests posts gastronòmics i de recomanacions culinàries són una delícia. Nosaltres tenim una mica abandonat aquest apartat, i prometem posar remei aviat.
  Gràcies de nou, i deixeu-nos dir que esteu farcint el vostre blog amb molt bones i variades entrades. És un plaer llegir-lo!!

 2. 😉
  No cal dir que el tema dels bombons és broma, però si els voleu portar, ens sacrificarem… Per cert, que tant Neuhaus com la majoria de marques de xocolata tenen botigues enormes a l’aeroport al mateix preu que a la ciutat i és una opció per fer les compres d’última hora.
  Ah, ens hem oblidat de dir que al Mercat de Nadal també s’hi pot menjar molt bé i bé de preu. Això sí, drets al carrer aguantant el fred. I també hi ha parades de gofres boníssims repartides per tot el centre.
  Si teniu més preguntes no dubteu a fer-les!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s